Förbjud enstegstätade fasader. Krav från Villaägarnas Riksförbund.

Inför totalförbud för nya enstegstätade fasader. Det kräver Villaägarnas riksförbund idag i en artikel i DN sedan det visat sig att tiotusentals bostäder med denna typ av fasad hotas av fukt- och mögelskador.

Vi har skrivit om den såväl nationellt som internationellt hårt kritiserade – och i flera länder förbjudna – byggmetoden i flera år här på ByggnadsvårdsNytt och allvarligt talat får jag erkänna att jag trodde att den sedan länge var historia.

Villaägarnas krav kan förhoppningsvis bli den dolkstöt som för evigt förpassar enstegstätningen dit den hör hemma. Nämligen i historieböckernas skamvrå som ett monument över en sorglig era i byggandets historia när dumheten, ansvarslösheten och den kortsiktiga girigheten fick regera över visheten och det långsiktiga ansvarstagandet för människor och miljö.

Not | Inlägget korrigerat då det först innehöll felaktiga uppgifter som indikerade att Villaägarna tidigare inte engagerat sig i ärendet. Villaägarna har, som bloggens läsare varit vänliga nog att påpeka, varit en drivande kraft i frågan sedan byggmetoden började kritiseras. Det hedrar dem.

5 svar till “Förbjud enstegstätade fasader. Krav från Villaägarnas Riksförbund.

  1. Villaägarna var bland de första som började driva saken om enstegstätade fasader. Läs gärna deras informationsskrifter och annat material på http://www.villaagarna.se.

  2. ”Att Villaägarna nu, sent, sent omsider reagerar” är givetvis inte en korrekt beskrivning av verkligheten. Det räcker med att läsa flera av de länkar som ni hänvisar till, så framgår att Villaägarna har arbetat med denna fråga i flera år.

  3. Ja, det är verkligen dags att ha en seriös öppen debatt om produkternas, eller rättare sagt produktkombinationernas, ändamål och vara eller icke vara.
    http://wp.me/p1pePO-V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s