Söderkåkar i Botkyrka? Ett helt kvarter kan bli ett av inslagen i planerad nöjespark.

Ett helt kvarter i den planerade parken får temat Söderkåkar. Illustration: Jan Lundqvist arkitekter

Botkyrka hyr ut ett 310.000 kvadratmeter stort område runt Hågelby till familjen Lindgren, som i generationer drev Gröna Lund. Om sju år ska en sagopark, ett vattenland och hundratals uthyrningsstugor locka turister till det natur- och kultursköna området vid sjön Aspen. Detta läser vi i DN den 7 april.

Om denna typ av spektakulära satsningar kan man tycka vad man vill. Personligen är jag inget större fan av dem. Däremot tycker jag dock det vore kul att se hur väl man lyckades med att återskapa arkitekturen och atmosfären i söderkåkskvarteren. Lyckas man väl kan det nog bli en annorlunda intresseväckare för värdena i den traditionella bebyggelsen. Och kanske kan det rentav generera efterfrågan på liknande kvarter även utanför parken. Det skulle inte förvåna mig.

Läs också | ”Botkyrka satsar stort på nöjespark” ur SVD den 27 mars 2010 | Sammanställning av samrådsyttrande om familjepark i Hågelby, Botkyrka kommun 2010-06-30 |

3 svar till “Söderkåkar i Botkyrka? Ett helt kvarter kan bli ett av inslagen i planerad nöjespark.

  1. Det var intressant med upplysning om hur Hågelbys kulturmarker kan komma att exploateras. Vi har samlat information och fakta om projektet och sammanställt det i en s.k. fotoblogg. Tag gärna del av denna.
    Gunilla Nuse o C-H Ramsay
    http://hagelby.blogg.se

  2. Tack för Ditt svar, som vi hittade först idag. Planerna på nöjesparken går vidare och vi bloggar vidare i ämnet. Nya samrådshandlingar från oktober 2010 finns ute på remiss. Kommunen arbetar oförtrutet vidare. De har döpt om ”Gröna kilen” till Botkyrkaparken för att lättare komma förbi länsstyrelsens invändningar. Så fortsätter kulturförstörelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s